"Bli kvar"

Jag släpper en bok

För lite mindre än ett år sedan satt jag på en restaurang i Cannes. Jag hade inte ätit något på hela dagen, av den enkla anledningen att jag var rädd för att kräkas. Jag satt mest och stirrade på väggen mitt emot mig. Datorn låg på bordet, ett nytt dokument var öppnat. Jag satt länge och tittade på väggen och dokumentet, fram och tillbaka, medan jag koncentrerade mig på att andas manuellt.

Sedan började jag skriva. Orden flöt ut ur fingrarna, nästan löjligt enkelt. Jag skrev i flera timmar. Packade ihop, satte mig på stranden, fortsatte skriva. Sov. Vaknade. Grät. Skrev lite till. Och lite till. Och lite, lite till.
Två månader och 30 A4-sidor hade jag ett utkast. Och ett kontrakt.

När jag fick mailet om att min bok hade blivit accepterad för utgivning stod jag med Megan på Mildh Press och valde ut outfits för en plåtning. Jag minns att mobilen vibrerade, och att jag öppnade mailen, och att magen bara föll rakt ner. Jag stirrade länge på skärmen. Det brusade lite i öronen och jag funderade kort över om jag skulle svimma. Jag ropade på Megan.
”Meg”. Min röst var svag och darrig. Jag tror hon hörde det för hon skyndade ut ur ett av rummen.
”Whats wrong?” sa hon oroligt och tittade på mig.
”I’m … I’m gonna be an author.” svarade jag. Hon stelnade till i hela kroppen. Mitt hjärta bankade så hårt att jag var övertygad om att det syntes utifrån.
”What?” viskade hon andäktigt. ”What?”
”They said yes.” sa jag. ”I’m gonna be a published author.

Nu har det gått nio månader sedan jag fick det där mailet, men hjärtat rusar fortfarande när jag tänker på det. När jag skriver detta darrar jag så mycket i händerna att jag hela tiden måste backa och skriva om. Jag har längtat, drömt, väntat och jobbat i hela mitt 19-åriga liv för att bli publicerad. Jag har aldrig haft en plan B. This is it. Om jag så ger ut böcker som inte en jävel köper så spelar det inte så stor roll, för allt jag någonsin velat bli är författare.

Jag är författare.
Jag är författare.
!!!!!!!!
!!!!!!!!!!

Skiss av min illustratör och vän Modesty Bladh, som ska göra mitt omslag. 

Tidigt denna höst, år 2017, kommer ni kunna köpa min första bok ”Bli kvar”.
Okej däär började tårarna stiga haha. Att få skriva den meningen är så sinnessjukt för mig. Detta är min livsdröm. Att få hålla min bok i handen är något jag inte ens vågat föreställa mig. Jag vågar fortfarande inte föreställa mig. Min första bok. Min första bok. 

Jag har jobbat på detta så länge, slitit och gråtit och varit så nervös att jag velat dö, men nu har jag äntligen lämnat ifrån mig mitt ”barn” och snart kommer jag öppna dörrarna till min värld, så att alla kan gå omkring och här och kika och göra sig hemmastadda. Det är oerhört läskigt att öppna sig på det här viset, men jag hoppas verkligen att ni kommer att trivas lika bra som jag gör.

Så, ja. Hösten 2017. Nu kör vi.
Välkomna hem till mig.

44 svar till “Jag släpper en bok

 1. Moa skriver:

  Åhhh!!!! Grattis finaste Olivia!!!!!

 2. Sara skriver:

  Stort grattis Olivia!! Jag är så glad för din skull och så taggad på att läsa boken. Dina texter berör alltid och att jag nu ska få läsa en hel bok, av dig!! Helt fantastiskt!

 3. Hillevi skriver:

  Jaaaa!

 4. Hillevi skriver:

  Jaaa!

 5. Sara skriver:

  Stort grattis Olivia!! Jag är så glad för din skull och så taggad på att läsa boken. Din texter berör alltid och att jag då ska få läsa en hel bok, av dig! Helt fantastiskt!!

 6. Fan vad roligt för dig! Åh, jag blir så glad för din skull! Jag har alltid också älskat att skriva, har skrivit sedan jag varit väldigt liten men har aldrig riktigt tagit tag i det sådär seriöst. Jag skriver på min blogg lite då och då djupa texter men jag vet inte, jag tror inte att jag vågar öppna upp mig såhär som du har gjort nu. Jag kommer lätt att köpa din bok, jag blev så intresserad redan nu.

  Ett stort lycka till Olivia, är så stolt över dig!

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Åh vad fin du är!! Håller tummarna för att du börjar skriva och öppna upp dig när du är redo! <3

 7. Sara Eng skriver:

  meeen woow vad häftigt!! ser fram emot att läsa! Grattis!!

 8. Hanna skriver:

  JAAA finaste & bästa Olivia!! Jag är så himla glad för din skull, så sjukt roligt! Kan inte vänta på att få läsa din historia, är supertaggad! Det här var ju bara SÅ roligt, all lycka till dig! Skickar en virituell kram till dig, GRATTIS!!

 9. Klara hedberg skriver:

  Åh, blir rörd jag själv?! fyfan vad grym du är!!

 10. Sandra skriver:

  Jag fick lyckorus genom hela kroppen, ska bli SÅ kul att läsa!!! Det finns ingen som skriver så fint och äkta som du, helt otroligt. Grattis!!

 11. Agnes skriver:

  Megastort grattis!! Ser så mycket fram emot att få läsa din bok, då din texter är så otroligt speciella och fina.

 12. Kajsa skriver:

  MEEENNNNNNN vad kul!!!! Längtar ihjäl mig, du skriver så vackert och jag är så glad över hur bra det går för dig❤❤❤❤

 13. Joline skriver:

  Jag gråter nästan också när jag läser detta. Har redan skrivit en hysterisk kommentar på din instagram. Men kan inte låta bli att kommentera här också. Jag är så jävla imponerad av dig!! Du är en av mina största inspirationskällor när det kommer till skrivande. Verkligen. Så jag är så jävla taggad på den här boken. Du är så jävla grym!!! KRAM

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Tack bästa Joline <3 <3 <3

 14. Josephine skriver:

  Tusen jävla grattis, det här är ju så jävla stort. Ser så mycket fram emot att läsa den. Din framtid är så ljus att jag bländas???? Känner inte ens dig men blir tårögd. Grattis igen. Du är bäst

 15. Sugkatt skriver:

  AAAHH ÄR SÅ GLAD FÖR DIN SKULL!! Grattis tusen gånger om, fyfan vad coolt! Tänker definitivt köpa din bok, vill inget annat än att läsa den NU. Återigen, grattis! Detta förtjänar du och fyfan vad stolt du måste vara!!!

 16. Jennifer skriver:

  MEN HERREGUD! GRATTIS! Jag vet inte varför men jag blev helt emotionell här nu? Är så himla stolt över dig. Ska köpa din bok SÅ FORT den finns tillgänglig. Det är så fint att du redan har etablerat dig hos oss dessutom! Och har ett stötande gäng redo att omfamna det publicerade verket när det kommer ut. Åh du är så bra, är så otroligt glad för din skull.

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Ahhh bästa!!! Ja precis, vi har ju en liten skolklass här redan hahah <3

 17. Alexandra skriver:

  ÄR SÅ TAGGAD HERREGUD VAD ROLIGT!!! Du är grym på att skriva och är övertygad om att boken kommer bli amazing

 18. Elin skriver:

  har sett fram emot detta så jävla länge GRATTIS!!!! så innerligt glad för din skull

 19. Sofia skriver:

  GRATTIS UNDERBARA DU!!! Så fruktansvärt glad för din skull

 20. Sofia skriver:

  Jaaaaaa vad kul!! Kommer lätt köpa den! Grattis du är grym

 21. alice skriver:

  ÅÅååh vad roligt!! Ser verkligen fram emot det, älskar dina längre texter på bloggen och att få läsa dessa i pappersform kommer bli så roligt och intressant!

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Hoppas du gillar det!!! <3

 22. Anonym skriver:

  GRATTIS!

 23. Wiii kan knappt vänta! Läser mycket böcker men vet inte många författare som skriver lika fängslande som du!

  1. Olivia Hagéus skriver:

   !!! <3

 24. My skriver:

  Bästa bästa Olivia!!!! Jag läste detta snabbt i gårkväll innan jag skulle iväg och var på riktigt nära till tårar, är så stolt över dig! Följt din blogg i snart 1,5 år och hade en jobbig vinter för jag brutit kontakten med min första förälskelse och din blogg blev som någon slags snuttefilt(?) för mig, du har hjälpt mig otroligt mycket med dina texter som jag kan relatera så jävla mycket till. Du är underbar och jag är så taggad på boken! Grattis till dig❤️❤️❤️

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Åh vilken fin kommentar <3 bästa du

 25. Saskia skriver:

  Jaaa!! Som jag längtat! Bästa Olivia, grattis❤️❤️❤️❤️

 26. Asylmamma skriver:

  Wow vad häftigt! Bra jobbat ❤️

 27. Joannaanderssondasilva skriver:

  yyaass SÅ JÄVLA BRA!!!! ASCOOL E DU

 28. Julia skriver:

  Så, jag jobbar på Akademibokahandlen och kollar igenom en tjock tidning som vi får varje vår/sommar men böcker som kommer ut under hösten. Satt och bläddra i den under min rast och vad ser jag. Jo en vacker bild på DIG! Berättade för alla mina kollegor (som om jag kände dig😂) GRATTIS! Kommer läsa den på dirren och tipsa den till alla som kommer in!

  1. Olivia Hagéus skriver:

   Men asså!!!! BÄSTA <3 <3

 29. Ida skriver:

  Åh vad kul! Kommer självklart köpa <3

 30. Anna skriver:

  SÅ JÄVLA TAGGAD!!!

 31. Hannah skriver:

  Som jag har väntat på det här…

 32. Vilma skriver:

  Jag döööööör. Längtar ihjäl mig.

 33. Tora Hansson skriver:

  ALLTSÅ JA!! Ska absolut köpa den<33333

 34. Linnea skriver:

  Åhh stort grattis!!

 35. Mira skriver:

  ÅH FY FAN VA KUL! Grattis! Du är verkligen begåvad på att skriva så man känner allt du beskriver.
  (Men omslaget. Näe. Det ser lite hmt-shirttryckigt ut)

 36. Jennifer B skriver:

  GRATTIS!!!!!!

 37. Emma skriver:

  vilket förlag ger du ut på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.