Flytta hemifrån

mitt nya hem

Nu är det dags!

Idag har jag äntligen skrivit på kontraktet för min alldeles egna lägenhet! Egentligen tjyv-flyttade jag in i den igår, men ville visa upp allting i ett inlägg. Tänkte också gå igenom lite frågor jag fått ang flytten och så.

Det är alltså min mamma som har köpt en lägenhet till mig. Jag kommer att betala hyra samt räntan på lånet som hon har tagit. Det är väl rätt fair, va? Dessutom en investering för henne.
Den är 30 kvm och har separat kök och badrum (med badkar!!), men vardagsrummet och och sovrummet är samma. Dock planerar vi att dela av rummet så att det blir lite privat.

Vi håller precis på att få bygglov för balkong, vilket är så sjukt nice, för då vill de börja bygga redan i Maj. Vilket betyder att jag kanske har balkong till sommaren! Så treeeevligt. Vi vet inte hur stor den kommer bli ännu, men dubbeldörrar kommer det vara i alla fall.

Den ligger precis vid Hötorget, jättenära till allt vilket äger. Jag såg den för första gången igår haha, vi köpte den innan visning. Som tur var älskade jag den. Den känns verkligen som min. Mitt hem. Sov här inatt och allt kändes så bra verkligen.

Nu kommer jag, de närmaste veckorna, bara flytta och greja och bygga. Vi funderar på att skjuta fram målningen då jag är orolig för att min gröna färg inte kommer passa, kanske bättre att vänta tills lite längre fram så att man vet säkert. Men tänkte i alla fall denna färg:

Men men, får se i framtiden! Nu måste jag fokusera på att hitta förvaring, det är typ det som är krångligast, för det får inte bli för stort men det måste rymma mycket grejer. Hm.. Blir nog en sväng till IKEA ändå, om jag inte hittar något i stan.

Är så glad över alla tips på second hand affärer som jag fick av er! Jättekul. Jag ska definitivt kolla in det i veckan. Ska bli kul att se hur allting växer fram här hos mig, mjao.
Nu hörde jag precis att man kan höra kyrkklockorna från mig. Fyfan vad underbart, dem har jag vuxit upp med och tagit för givet. Vi hörs snart ✨

11 svar till “mitt nya hem

 1. elinbranting skriver:

  så mysigt och verkligen ett roligt projekt! längtar tills jag flyttar hemifrån och kan organisera allt precis så som jag själv vill ha det.

 2. ramonaboethius skriver:

  Så himla roligt att få flytta och inreda sitt eget hem <3

 3. Annasalminen skriver:

  Så mysigt, gud så kul med balkong!!

 4. Elina skriver:

  ÅH vad kul!! Är verkligen glad för din skull!
  Däremot förstår jag inte helt hur du har tänkt inreda med den grågröna väggfärgen. Kanske du kan visa lite inspo bilder kring hur du tänkt att det ska se ut? Så nyfiken.
  Ha en toppen måndag fina du!

 5. etthem skriver:

  Älskar den grågröna färgen! Vi har målat vårt vardagsrum i en väldigt lik färg, kika in och kolla om du vill de hur de blev 😇

 6. lackykpop skriver:

  Looks pretty cozy <3

 7. Emma & Ronja skriver:

  Hej! Skulle uppskatta otroligt mycket om du gick in och läste vår blogg. Vi skriver om vår vardag, mode och även om den SJUKA pressen vi ungdomar utsätts för dagligen. Det är väldigt viktigt för oss att sprida våra tankar. Tack

 8. Julia skriver:

  Vad roligt att höra att det går bra för dig! Skulle inte du kunna tipsa om lite böcker du läst eller vill läsa? Mycket roligare än kläder💓

 9. photogirl skriver:

  Ser så mysigt ut, blir själv lite småsugen på att flytta. Allt det där med att ha eget, lockar en del. 😊

 10. Det här med att flytta hemirån är något alldeles specielltt! Att ha sitt eget är verkligen härligt 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.